Joomla Free Template by FatCow Hosting
Veelgestelde vragen
FAQs - Vragen over het kunstgebit

De tandarts en\of tandprotheticus meet de prothese aan (happen, hoogte ,vorm tanden kleur enz.).
De tandtechnieker maakt met die gegevens het "kunst"-gebit.

Dat is afhankelijk van verschillende factoren zoals kauwkracht, onderhoud ruimte in uw mond maar ook het slinken van de kaak speelt een rol. De zorgverzekering gaat uit van ongeveer 5 tot 8 jaar.

Het "aanmeten" van een goed gebit gaat in vijf stappen. Afdruk nemen (happen), precisie afdruk, beet bepalen en tanden uitkiezen (kleur en vorm), passen in was (erg belangrijk voor de esthetiek en uw mening ), plaatsen van de nieuwe gebitsprothese.

Ja, en omdat wij veel verschillende tandensets op voorraad hebben kunt u, eventueel met uw partner, bij ons uw keuze bepalen waarbij de tandtechnieker u ook nog deskundig adviseert.

 

Ja, wij kunnen uw prothese nog extra luxe uitvoeren met bijvoorbeeld superwitte porseleinen tanden (bleach elementen) of een gouden tand of kies of een stukje goud "inlaytje".(informeer naar de extra kosten).

Wij kunnen voor u beoordelen of de prothese versleten is of dat het volstaat om hem op te vullen (rebasing) voor een betere pasvorm.

Door opnieuw in uw bestaande prothese te happen en dat in kunststof om te zetten gaat het gebit weer vaster zitten.

Een beetje vergelijkbaar met een nieuwe zool onder een schoen zetten: deze zit weer prima en u heeft niet de kosten van een nieuwe.

Ja, loop zo bij ons binnen of neem telefonisch contact met ons op. Meestal is hij binnen enkele uren voor u gerepareerd.

Hoewel een kunstgebit de functionaliteit van het natuurlijke gebit zeer dicht benaderd, blijft het een prothese met beperkingen.

 

In de praktijk zal u zeker aan moeten wennen wat betreft het eten, deze gewenningsperiode is per persoon afhankelijk.

 

Voor wat betreft het uiterlijk geld ze lijken op uw eigen tanden als u kauwt, praat of lacht.